Privat.

Nytt för i år är också att butiken skaffat en hel eventgrupp med personer från olika avdelningar som ska spåna idéer till midsommar, jul osv. Peter Djärv står upp till vänster. Bild: Privat.

Peters djärva rajtan tajtan-kit får kunderna på fall

14 februari Han har blivit känd för sina kinky paket på Alla hjärtans dag. I år har Peter Djärv på Ica Supermarket Edsberg i Sollentuna fulländat upplevelsen – med 50 shades-tema.

Butiksanställda Peter Djärv går all in på Alla hjärtans dag. Om du tittar noga på hyllorna på Ica i Edsberg kan du hitta små kärleksmeddelanden. ”Du är filen i min müsli”, ”du är kolsyran i min Fanta” eller ”bostongurkan på min mosbricka”. Puss-rutan och singelkorgarna med röda band kanske är lättare att upptäcka. Och som grädde på moset slänger han fram sitt ”rajtan tajtan-paket”, som han kallar det.

– Det kostar 69 kronor. Det har det alltid gjort och ska alltid göra. Där är jag stenhård, säger han.

Det började för två år sedan. Då bestod rajtan tajtan-kittet av kondomer och sprutgrädde. Förra året lade han till en burk Nutella.

– Man kan säga att jag har utvecklat konceptet under två år och nu har jag fulländat det. I år blir det kondomer, sprutgrädde, chokladsås och en mystisk mask på 50 shades-tema. Det är en färdigpaketerad lösning, inslaget i cellofanplast, så det är bara att betala och gå hem och överraska.

För dem som inte har någon att gå hem och överraska finns även i år ett snyftpaket – glass och näsdukar.

– Paketen är väldigt uppskattade och många kunder skrattar. Det är för våra stammisar jag gör det, inte för sociala medier. Jag har inte fått några direkt negativa kommentarer.

Vad säger chefen då?

– Kör bara.

FAKTA ALLA HJÄRTANS DAG i HANDELN

Varannan svensk planerar att uppmärksamma Alla hjärtans dag. Det vanligaste är genom att köpa en present till sin partner. Fler män än kvinnor köper en gåva.

Försäljningen av chokladpraliner ökar med 90 procent, blomförsäljningen med 59 procent och godisförsäljningen med 37 procent den vecka det är Alla hjärtans dag.

Källa: Svensk Handel