– Det är hysteri. Skärtorsdagen är lika stor för oss som dagarna innan jul, säger Robert Rolfart, som jobbar i butiken.

Bara mellan klockan tio och tolv på förmiddagen passerar runt 10 000 kunder genom kassorna – och då är det inte ens rusningstid. Den största ruschen kommer först efter lunch.

De flesta anställda har blivit inkallade och de som inte jobbar heltid har fått extra timmar.

Mari Kilic har jobbat på Daglivs i 25 år och tycker att påskshoppingen har förändrats.

– Folk handlar mer varor. Det är mycket mer ekologiskt och mer påskgodis. De som inte firar påsk av religiösa skäl har börjat köpa hem godis ändå.

I delikatessdisken jobbar Vesna Jankovic. Hon har förberett den typiska påskmaten i flera dagar. Rullat köttbullar, gjort inkokt lax, rödbetssallad och lammstek.

– Man känner av stressen. Vi kommer att ställa ut en hel del grejer så att kunderna kan plocka själv, säger hon.

Fakta Daglivs

Butiken ligger vid Fridhemsplan i Stockholm.

Cirka 200 anställda. De flesta jobbar heltid.

Butiksytan är 4 200 kvadratmeter.

Startade 1982. 2008 tog Coop över som ägare.