Pressbild.

Många har reagerat starkt på Handelsnytts reportage om de fackligas kamp på Jysk. Bild: Pressbild.

Många upprörda efter Jysk-granskning

2 juni Reaktionerna efter Handelsnytts publicering om hur möbelkedjan Jysk jagar fackliga har varit många och starka. Här samlar vi några av läsarnas tankar.

Artikeln Jysk jagar obekväma som publicerades i Handelsnytt tidigare i veckan genererade många kommentarer från läsarna. Ilska, frustration varvades med medkänsla för de berörda.

Flera tidigare anställda vittnade också om liknade upplevelser på företaget:

I flera andra inlägg manar läsare till bojkott av Jysk. Att "rösta med plånboken" är den bästa lösningen skriver en signatur. "Inte en kudde mer" säger andra:

I en skyddsombudsgrupp på Facebook gick debatten het. Flera upprörs över att det särskilt varit förtroendevalda och skyddsombud som drabbats.

Kommentarer

Känner SÅ igen mig i vad artikeln beskriver! Klumpen i magen, de nedtyngda axlarna, ja allt som beskrivs i artikeln har jag gått igenom. Hur ledningspersoner håller varandra om ryggen och gör allt de kan för att man ska ledsna. Här varit föremål för förhandlingar, där Jysk ville köpa ut mig. För en struntsumma dessutom. Men jag höll ut tills närmsta chefen fick gå. Men det gjorde mig impopulär hos Jysk och efter 3 månader sa jag upp mig. Jysk använder sig också av taktiken att anställa unga tjejer, gärna med utländsk bakgrund, som inte har modet/kunskapen att säga ifrån. Eländigt företag med urusel personalpolitik!
Tack för att ni tog upp detta!

Kommentera artikeln