Insändare

Jessica Segerberg

Priset hos frisören ska räcka till mycket mer än lön, förklarar frisören Marléne Fred. Bild: Jessica Segerberg

Frisören: Därför kostar klippet så mycket

7 februari 2017 Jag lade mig precis i en skönhetstråd på Facebook som handlade om priset hos frisören. Givetvis kände jag att jag var tvungen att lägga mig i och som vanligt försvara och förklara var kundens pengar hamnar.

För att bryta ner det på en basic-nivå så skrev jag att frisörernas priser ska likställas med i stort sett vilken annan hantverkares som helst, till exempel elektriker, rörläggare, målare etcetera – där det utförs ett hantverk och där det finns en materialkostnad plus en tidsåtgång.

Varför priset är så högt hos din frisör är för att det ska räcka till så mycket mer än lön, det är även hyra, avgifter, skatt, moms och så vidare. Men pengen du som kund tycker att du blir rånad på går även till att vi ska kunna vidareutbilda oss och inte stå som frågetecken när du kommer in och frågar om en färg eller teknik ni hittat på Instagram eller undrar om silikoner/parabener eller varför ni ska göra si eller så med era hår.

Ni betalar för något som inte kan tas ifrån oss som är jävligt häftigt, en känsla som sitter i händerna och en kunskap som rotat sig långt in i huvudet.

Jag är en frisör som älskar mitt jobb, jag älskar att skapa och få komma med idéer och känslan att kunna berätta för dig som kund något du inte vet om ditt eget hår. Hur du ska få det att må bättre, vad du behöver använda eller hur du bör göra för att få din färg att bevaras längre.

Hade vi inte haft våra priser så hade jag kanske aldrig kunnat berätta det för dig.

Ta hand om era hår och er frisör – för vi gör vårt bästa för att ta hand om er!

Marléne Fred, frisör som brinner för yrket

Kommentarer

För oss som inte är intresserade av färger, tekniker eller silikoner/parabener utan bara vill ha klippt en enkel frisyr som tar 15 minuter att fixa till, hur motiverar du ett pris på 400 kronor för det?

För dig som inte bryr dig om trender, färger, tekniker, arbetsvillkor och vita pengar kan gå till honom/henne på hörnet som tar 150kr för en klippning och bara tar svarta pengar, inte betalar skatt och inte heller riktigt bryr sig om dig som kund.
/ en frisör som jobbar lagligt

Då skulle jag rekommendera dig att antingen klippa dig själv eller investera k en hårklippningsmaskin och kanske be en vän om hjälp. Om du bara är ute efter att bli mätt så går du ju inte på en krog å betalar 500 för rn middag utan då får man laga en middag hemma. God service kostar, punkt!

Då kanske en behörig och duktig frisör inte är ett alternativ för dig. Det finns frisörer i varenda gathörn, vill man inte betala för ett väl utfört jobb och inte ha tips och trix kan man ju alltid gå till någon som klipper billigt på 15min. Olika krav, olika pris.

Väldigt enkelt Jesper, då väljer du att klippa dig av en annan frisör som kör budgetvarianten och klipper för en billigare penga på 15 min :-)

Men hur kan då prisskillnaden vara så stor, allt mellan 150-450 för en vanlig klippning ?
Har varit på flera olika inom denna prisbild och har varit nöjd varje gång.

Kommentera artikeln