Ditt flashstöd behöver uppgraderas

fackliganyheter.nu

Sympativarsel från Handels mot hotell

4 juni 2012 Handels varslar om sympatiåtgärder till stöd för Hotell- och restaurangfacket. Handels hotar att stoppa varuleveranser till tolv hotell från den 14 juni.

Stäng

Ditt meddelande är skickat!

Något gick fel när tipset skulle skickas.

Var vänlig fyll i alla fält

Skicka

*) Obligatorisk

Hotell- och restaurangfacket har varslat om strejk för drygt 1 000 anställda från den 8 juni i avtalsförhandlingarna med arbetstgivarorganisationen Visita. På måndagen varslade HRF ytterligare 16 hotell om strejk för 1 200 anställda från den 14 juni.

Samtidigt lade Handels ett sympativarsel som innebär att varuleveranser från Menigo och Martin & Servera till tolv hotell sätts i blockad den 14 juni klockan 17, om inte avtal har nåtts innan dess.

HRF:s krav innebär bland annat löneökningar och begränsning av visstidsanställningar som är jämförbara med de som Handels fick igenom i detaljhandelsavtalet. Handels avtalssekreterare John Haataja säger att Handels självklart står bakom HRF:s krav.
– Vi ser ingen anledning till att det inte skulle vara möjligt även i andra delar av servicesektorn, säger han.

I Handels avtalsförhandlingar med Svensk Handel hörde HRF till de förbund som lade sympativarsel till stöd för Handels. Att Handels lägger varsel om sympatiåtgärder i centrala avtalsförhandlingar är ovanligt. Enligt John Haataja har det hittills inte förekommit under 2000-talet.