Ditt flashstöd behöver uppgraderas

fackliganyheter.nu

KF-man kritisk till Akademibokhandeln

17 april 2012 Det kan vara bättre att säga upp folk än att göra jobben omöjliga att leva på, säger kandidaten till LO-ordförandeposten Karl-Petter Thorwaldsson om Akademibokhandelns omgörning av heltider till deltider.

 (Bild: Claes Herrlander)

Bild: Claes Herrlander

Stäng

Ditt meddelande är skickat!

Något gick fel när tipset skulle skickas.

Var vänlig fyll i alla fält

Skicka

*) Obligatorisk

Förutom att Karl-Petter Thorwaldsson kandiderar till posten som LO- ordförande sitter han i styrelsen för KF som äger Akademibokhandeln. Han har förståelse för att Akademibokhandeln måste agera för att mota sina förluster. Men han anser samtidigt att det inte motiverar dålig personalpolitik.
– Det är i stort sett ingen inom bokbranschen som får det att gå runt i dag. Någonting måste hända och det snabbt. I andra länder har man löst det med statlig finansiering.
– Men med det sagt om krisen i bokhandeln ska vi vara bra arbetsgivare. Helt klart. Det kan vara bättre att säga upp folk än som nu, göra jobben omöjliga att leva på.

Vad kommer du göra nu?
– Nu när Handelsnytt berättat detta för mig kommer jag att ställa frågan på ett möte i KF:s styrelse. Fackliga representanter får även gärna höra av sig till mig. 

Uppdaterad 18 april 2012

Lisa Berthelson

Lisa Berthelson, reporter
010 4508095