fackliganyheter.nu

Vi frågar

 • Vad vill du göra efter gymnasiet?

  Merri Mebrahtom

  Merri Mebrahtom, handelsprogrammet, Celsiusskolan Uppsala, tvåan:

  Efter gymnasiet vill jag jobba som säljare i en butik eller sitta i kassan. Vi har varit på sex veckors praktik, då var jag på Lindex. Det är roligt att träffa och hjälpa olika kunder. Men jag kom till Sverige från Eritrea för tre år och fem månader sedan, så först måste jag bli bättre på svenska.

 • Vad vill du göra efter gymnasiet?

  Hanna Ljungqvist

  Hanna Ljungqvist, handels- och administrationsprogrammet, Leksand gymnasium, ettan:

  Jag vill jobba med mode, kläder och att sälja. Jag vill ta mig så långt som möjligt och bli butikschef till slut. Jag tycker det verkar vara ett socialt jobb och att det aldrig blir långtråkigt.

 • Vad vill du göra efter gymnasiet?

  Jimmy Nielsen

  Jimmy Nielsen, handels- och administrationsprogrammet, Vallentuna gymnasium, tvåan:

  Först vill jag få ett extrajobb, sen jobba upp mig till fast jobb, sen till slut bli butikschef. Dels för lönens skull. Jag kommer förmodligen få sommarjobb på Ica, jag praktiserade där. Det är varierande att jobba med livsmedel, dagarna går snabbt och det finns alltid kunder att prata med.

 • Vad vill du göra efter gymnasiet?

  Amanda Mattsson

  Amanda Mattsson, ska börja NTI Handelsgymnasiet i Stockholm i höst:

  Jag vill börja med att jobba i butik, sen få fast anställning, sen efter ett tag starta eget. Inredning och mode är mitt fokus just nu och jag har varit på en anställningsintervju på butiken Chilli.

 • Vad vill du göra efter gymnasiet?

  Morgan Kawesa

  Morgan Kawesa, handels- och administrationsprogrammet, Arlandagymnasiet, ettan:

  Efter trean ska jag åka till Texas och jobba i min mammas klädaffär några månader. I Stockholm kommer jag kanske plugga vidare. Jag vill bli en bra säljare.

 • Vad vill du göra efter gymnasiet?

  Twilight Oldenburg

  Twilight Oldenburg, handels- och administrationsprogrammet, Gustavsbergs gymnasium, trean:

  Jag vill jobba som marknadsförare. Jag älskar att göra presentationer, affischer och skyltar. Vi har varit ute på praktik, men det är inte min grej att stå i en butik. Man gör bara samma grejer, jag blir lätt uttråkad och vill hela tiden lära mig nytt.

 • Vad vill du göra efter gymnasiet?

  Emmy Duvelius

  Emmy Duvelius, handels- och administrationsprogrammet, Vallentuna gymnasium, ettan:

  Jag vill jobba inom mode, först som anställd i en klädbutik, sen starta eget. Jag började på handels- och administrationsprogrammet eftersom jag inte kom in på samhällsvetenskap/beteendevetenskap. Men det är kul och vi har mycket praktik. Jobbar man i butik får man träffa många människor och det finns alltid något att göra.

Kajsas kassaovanor

Kajsa nr 4/14 puff Läs serien

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, mejla webbred@handelsnytt.se eller klicka på länken för att få personliga mailadresser.

Kontakta redaktionen

Twitter