Ditt flashstöd behöver uppgraderas

fackliganyheter.nu

Vi frågar

Vad tycker du om valresultatet?

Stäng

Ditt meddelande är skickat!

Något gick fel när tipset skulle skickas.

Var vänlig fyll i alla fält

Skicka

*) Obligatorisk

Kerstin Rosell, klubbordförande Coop Forum Falkenberg och ordförande i avdelning Halmstad:
– Det är ingen som vunnit på det här valet – SD kom in, vi rödgröna lyckades inte vidare bra, och alliansen kan bara bilda minoritetsregering. Det var inte våra frågor väljarna prioriterade, mjuka frågor som vård och omsorg.

Sara Wristel, klubbordförande Åhléns Lidköping:
– Jag tycker att det är tråkigt att folk inte vill rösta för solidaritet. Jag vill inte ha skattesänkningar som drabbar unga, sjuka och äldre. Jag hade velat se en rödgrön majoritetsregering och att SD kom utanför riksdagen.

Andreas Funck, Handelsombud, Dustin Rosersberg:
– Besviken, trodde faktiskt att de rödgröna skulle lyckas ta hem segern. Hade sett fram emot deras löften gällande a-kassa, sjukförsäkring och pensionärsskatt, men framförallt emot att ha en regering som stödjer kollektivavtal.

Fia Gumpel, fackombud Stadium Länna:
– Katastrof. Både de rödgrönas resultat och att SD kommer in. Jag blir riktigt orolig för vad som kommer hända, samtidigt blir jag jäkligt taggad att agera mot det. Alla är förlorare i valet, en minoritetsregering blir aldrig bra. SD är de enda vinnarna utifrån deras sätt att se det.

Ann-Marie Nilsson, klubbordförande Kappahls lager Mölndal:
– Jag förstod nästan att det skulle bli så. I debatterna var han överlägsen, Reinfeldt. Sossarna var lite osäkra. Det här med SD är inte roligt, jag tycker att det är rasistgrejer. Bästa lösningen är att MP går över till alliansen.

Cecilia Holm, klubbordförande Tempo Borlänge:
– Självklart är jag besviken. Jag trodde inte att folk skulle rösta som de gjorde, att så många skulle rösta på SD. Jag hade gärna sett en rödgrön regering med S i majoritet. Det kändes som om det fanns inom räckhåll men jag vet inte vad som hände här på slutet.